Even voorstellen

Mijn naam is Els Hommes en Mila is onze hond en de reden dat ik met www.vanstartmetjehond.nl ben gestart. Ik hou zelf van eenvoud, duidelijkheid en hulp waar je daadwerkelijk wat aan hebt. In de eerste periode dat we Mila hadden, heb ik het tegenovergestelde ervaren.

Hoe het begon

Als klein meisje woonde ik tegenover mijn opa en oma die altijd 2 of 3 honden hadden. Zogenaamde “aanlopers”, honden van vrienden die er niet meer voor konden zorgen of opa haalde weer een hond uit het asiel als hij een mooie foto langs zag komen op de lokale televisie. Tussen de middag snelde ik op mijn fiets naar het huis van mijn opa en oma om de honden eten te geven en na schooltijd natuurlijk knuffelen en spelen in de tuin. Op zondag was de lange wandeling in het bos. Met zijn allen in de auto, stukje rijden naar Hooghalen om vervolgens daar een flink stuk met de honden te gaan lopen.

 

“Ga je dat allemaal alleen opeten?” 

Een wandeling werd altijd afgesloten met een kop thee of chocolademelk en een gevulde koek. Bij die laatste vroeg mijn opa mij standaard “ga je die koek helemaal alleen opeten of krijgen die honden ook nog wat?”. Qua dieet namen ze het nog niet zo nauw in de 90’s.

 

Wendy

Op een middag riep opa me naar de woonkamer om eens te komen kijken. De lokale kabelkrant had een advertentie van het asiel in Beilen. En dat was me toch een lief hondje! Of ik dat iets vond. Oma morde al vanuit de keuken dat er toch niet weer een hond kwam en ik was verkocht “Ja opa die vind ik heel mooi!”. Enkele dagen was ‘Wendy’ er. Vanaf dat moment “mijn hondje”. 

 

Mila uit Bulgarije

Later toen ik groter werd, Wendy er helaas niet meer was en ik inmiddels allang uit huis en aan het werk wilde ik niets liever dan een hond. Het was alleen nooit te combineren met ons werk en de levensfase waar we inzaten. Eind 2018 was het dan toch zo ver. We hadden het leven zo ingericht dat we goed een hond erbij konden krijgen en op Marktplaats zag ik haar, Mila. Een prachtige hond uit Bulgarije. 

 

Naar ‘Van start met je hond’ 

We hebben in de beginperiode veel onzekerheid gehad over of we het wel goed deden voor Mila. We hebben veel onnodige fouten gemaakt en veel tijd en geld besteed aan dingen die helemaal niet goed waren voor haar. Dat ik die ervaring met mijn ondernemerschap om heb kunnen zetten naar www.vanstartmetjehond.nl is iets waar ik trots op ben en waarvan ik echt hoop dat heel veel mensen en honden veel aan gaan hebben!

Van start met je hond

Even voorstellen

Mijn naam is Els Hommes en Mila is onze hond en de reden dat ik met www.vanstartmetjehond.nl ben gestart. Ik hou zelf van eenvoud, duidelijkheid en hulp waar je daadwerkelijk wat aan hebt. In de eerste periode dat we Mila hadden, heb ik het tegenovergestelde ervaren.

Hoe het begon

Als klein meisje woonde ik tegenover mijn opa en oma die altijd 2 of 3 honden hadden. Zogenaamde “aanlopers”, honden van vrienden die er niet meer voor konden zorgen of opa haalde weer een hond uit het asiel als hij een mooie foto langs zag komen op de lokale televisie. Tussen de middag snelde ik op mijn fiets naar het huis van mijn opa en oma om de honden eten te geven en na schooltijd natuurlijk knuffelen en spelen in de tuin. Op zondag was de lange wandeling in het bos. Met zijn allen in de auto, stukje rijden naar Hooghalen om vervolgens daar een flink stuk met de honden te gaan lopen.

 

“Ga je dat allemaal alleen opeten?” 

Een wandeling werd altijd afgesloten met een kop thee of chocolademelk en een gevulde koek. Bij die laatste vroeg mijn opa mij standaard “ga je die koek helemaal alleen opeten of krijgen die honden ook nog wat?”. Qua dieet namen ze het nog niet zo nauw in de 90’s.

Hond uit bulgarije

Wendy

Op een middag riep opa me naar de woonkamer om eens te komen kijken. De lokale kabelkrant had een advertentie van het asiel in Beilen. En dat was me toch een lief hondje! Of ik dat iets vond. Oma morde al vanuit de keuken dat er toch niet weer een hond kwam en ik was verkocht “Ja opa die vind ik heel mooi!”. Enkele dagen was ‘Wendy’ er. Vanaf dat moment “mijn hondje”. 

Mila uit Bulgarije

Later toen ik groter werd, Wendy er helaas niet meer was en ik inmiddels allang uit huis en aan het werk wilde ik niets liever dan een hond. Het was alleen nooit te combineren met ons werk en de levensfase waar we inzaten. Eind 2018 was het dan toch zo ver. We hadden het leven zo ingericht dat we goed een hond erbij konden krijgen en op Marktplaats zag ik haar, Mila. Een prachtige hond uit Bulgarije. 

 

Naar ‘Van start met je hond’ 

We hebben in de beginperiode veel onzekerheid gehad over of we het wel goed deden voor Mila. We hebben veel onnodige fouten gemaakt en veel tijd en geld besteed aan dingen die helemaal niet goed waren voor haar. Dat ik die ervaring met mijn ondernemerschap om heb kunnen zetten naar www.vanstartmetjehond.nl is iets waar ik trots op ben en waarvan ik echt hoop dat heel veel mensen en honden veel aan gaan hebben!

Van start met je hond