Van start met onderzoek

Ieder jaar komen duizenden honden uit verschillende landen naar Nederland en toch is er weinig over bekend. Daar gaan wij verandering in brengen. Om een breed beeld te krijgen van de buitenlandse honden in Nederland kiezen we ervoor om ieder kwartaal een korte vragenlijst te verspreiden zodat we zo veel mogelijk reacties ontvangen.

De resultaten zijn voor iedereen beschikbaar op deze website en op de website van Stichting Verhuisdieren. Aan het einde van de vragenlijst vragen we om je mailadres. Wanneer je die invult ontvang je de resultaten en een uitnodiging voor het volgende onderzoek in je mailbox. 

buitenlandse honden

Algemene kenmerken

Dit onderzoek richt zich op de vragen. Waarom kiezen mensen voor een buitenlandse hond? Waar komen de honden vandaan? Hoe oud zijn ze en welk gedrag herkennen we wel en niet bij onze honden. Lees hier de antwoorden.

Stichtingen

Wat zijn de ervaringen met de stichtingen die buitenlandse honden naar ons land halen? Hoe wordt bepaald of jij en de hond een match zijn, wat ging goed en wat niet? Lees de ervaringen van onze deelnemers hier.

Eerste periode

“Geduld, geduld..” dat is vaak wat je hoort als tip. Maar hoe lang heeft een hond nodig om aan zijn nieuwe omgeving te wennen? En welk gedrag komt in die periode veel voor? Lees de ervaringen van onze deelnemers hier.